top of page
DOUBLE BILL-2.png

THOMAS OF NORWAY
& MARTIJN JOLING

10. SEPTEMBER / LOFOTEN KULTURHUS

FOTO: ANTERO HEIN / LISE MARIE MATHISEN

 

Med kroppspress, grensesetting og identitet som felles markører i verkene sine, møtes Thomas of Norway og koreograf Martijn Joling (NL/NO) når de slår sammen forestillingene «You Might Like Me Better If We Sleep Together» og «Tribute To Me» til en helaftens danseopplevelse i Lofoten kulturhus! 

 

Thomas of Norway og Martijn Joling utforsker på hver sine måter utfordrende og komplekse temaer i disse to produksjonene. I en tid hvor objektivering av kroppen har økt drastisk, og hvor et behov for å føle seg likt og elsket av alle danner en base for selvtillit, samler koreografene sine to verk og stiller spørsmål ved de mulige dilemmaene til disse trendene. 

Billetter slippes våren 2024

Photo Antero Hein-07799.jpg

FOTO ANTERO HEIN

TRIBUTE TO ME

"Tribute to me" er en soloforestilling om konflikten mellom en digital og fysisk identitet, og ønsket om berømmelse. I denne soloen er vi vitne til en søken etter tilhørighet og et ønske om sosial status. Den kvinnelige utøveren prøver desperat ut flere måter å bli berømt på; være sexy, dum, talentfull, farlig og morsom. I en reise for å mislykkes og lykkes, havner hun i en konfrontasjon av motstridende ønsker. Vil hun bli kjent? Hvorfor? Hvorfor ikke? Og stemmer dette overens med den hun egentlig ønsker å være?

 

"Tribute to me" har som mål å utforske den tynne linjen mellom berømmelse og status, privat og offentlig, objektivering, selvpromotering og konfrontasjonen mellom en digital og faktisk identitet. Den hadde premiere i 2022.

YOU MIGHT LIKE ME BETTER IF WE SLEEP TOGETHER

"You Might Like Me Better If We Sleep Together" tar publikum med inn i en nattklubb-setting. Forestillingen er visuelt tiltrekkende med heftig og pulserende lys, mye hud og fengende rytmer. Publikum dras inn i en suggererende stemning, men møter raskt den frastøtende siden av clubbing. Publikum får et glimt inn i en verden som dyrker den perfekte kroppen, der jakten på oppmerksomhet og bekreftelse er viktigere enn alt annet. Forestillingen er en kommentar til hvor langt vi er villige til å tøye egne og andres grenser, og når grenser blir til gråsoner.

 

Forestillingen hadde premiere i Lofoten kulturhus i 2019, og har siden vært vist i samarbeid med blant annet Dansstationen (Malmö), RadVent (Tromsø), Festspillene i Nord-Norge og Vinterlys 2024.

2021_06_26_You might like me better if we sleep together-Renate Jensen-23_edited.jpg

FOTO RENATE JENSEN

STØTTET AV

PRODUKSJON

TRIBUTE TO ME

 

AV MARTIJN JOLING

 

KOREOGRAF

MARTIJN JOLING

DANSER

AMY PENDER

YTRE ØYE

KATRINE KIRSEBOM

KOMPONIST

BERNT ISAK WÆRSTAD

KOSTYME

NANAKO OIZUMI

LYS-OG SCENEDESIGN

EIRIK LIE HEGRE

YOU MIGHT LIKE ME BETTER

IF WE SLEEP TOGETHER 

 

AV THOMAS OF NORWAY

KOREOGRAF

THOMAS OF NORWAY

DANSER

THOMAS VOLL

DRAMATURG

METTE MYHR

KOMPONIST

TINE SUREL LANGE

KOSTYME

THOMAS VOLL

LYS-OG SCENEDESIGN

LUCJAN GOLAS

PRODUKSJONSTEAM

PRODUCTION TEAM

 

DOUBLE BILL

PRODUSENT

LINDA BIRKEDAL

PROSJEKTLEDER

THOMAS VOLL

SAMARBEIDSPARTNER

LOFOTEN KULTURHUS

TEKST

ØYSTEIN VOLL

MED STØTTE FRA

FOND FOR LYD OG BILDE

FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE

KULTURRÅDET

NORDLAND FYLKESKOMMUNE

LOFOTEN KULTURHUS

bottom of page