top of page

MEDSKAPERE

Thomas of Norway hadde ikke vært den samme uten kreative, sterke, medskapende talenter. Her kan du bli litt bedre kjent med personer som opp gjennom årene, og fremover, bidrar til at du som publikum får en helhetlig og god opplevelse!

Holding position, Lucjan-0947.jpg

Lystekniker og lysdesigner

Lucjan Golas

Foto: Lise Marie Mathisen

 

Lucjan er lysdesigner og lystekniker med base i Svolvær. Han har lang og bred erfaring fra bransjen og har blant annet jobbet som teknisk sjef ved Lofoten kulturhus. Golas har også vært engasjert ved fleste festivaler, som Festspillene i Nord-Norge, Parken i Bodø og Nordland Musikkfestuke, og har samarbeidet med blant annet Wiener Staatsballett og Halvdan Sivertsen. Lucjan har designet lys for en rekke av Thomas of Norway produksjoner gjennom flere år.

  • Instagram
70069609_10217937350537954_4917503976418574336_n.jpg

Danser

Ellinor Staurbakk

Foto: Natalia

Staurbakk er danser og har en MA i Expanded Dance Practice fra The Place i London. Ellinor er fra Steigen i Nordland og jobber som frilans dansekunstner. I tillegg til egen kunstnerisk praksis, er Ellinor nestleder i Forum for Nordnorske Dansekunstnere.

 

Ellinor er medskapende dansekunstner i forestillingene Holding Position og Then, You Left av Thomas of Norway.

  • Instagram
Holding position, backstage-0925_edited.png

Dramaturg

Mette Myhr

Foto: Lise Marie Mathisen

Myhr er dramaturg og bosatt i Stamsund, Lofoten. Hun er utdannet fra Høyskolen i Volda (drama) og Høyskolen i Oslo (drama og teater). 

Mette er dramaturg i prosjektene You Might Like Me Better If We Sleep Together og Holding Position.

  • Instagram
IMG_1116.jpg

Kunstformidler

Kristin Risan

Foto: Thomas of Norway

Risan kommer fra Smalåsen i Namsskogan kommune og tok lærerutdanning på Levanger. Fra 1997 til 2021 jobbet Risan som kunstformidler ved Nordnorsk Kunstnersenter, med hele Nord-Norge som arbeidsområde. I sitt arbeid har hun møtt over 100.000 barn og samarbeidet med minst 200 kunstnere om rundt 600 store og små formidlingsproduksjoner i disse årene. 

 

Risan har mottatt kongens fortjenstmedalje og kulturpris fra både Nordland Fylke og Vågan kommune for dette arbeidet. Kristin har samarbeidet med Thomas of Norway over noen år, og er i 2024 tilknyttet The Home Edition som formidler. 

  • Instagram
Fotokreditt_Marius_Fiskum_Portrett_Ida_Loken_Valkeapaa_FISK6476_Small.jpg

Skuespiller og scenekunstner

Ida Løken Valkeapää

Foto: Marius Fiskum

Valkeapää er skuespiller og scenekunstner med base i Tromsø og en stor kjærlighet til Nord-Norge. Hun er vokst opp i Oslo, utdannet ved Teaterhögskolan i Helsingfors og HB Studio i New York, og har jobbet som frilans skuespiller siden 2001. Hun har vært tilknyttet nærmere 15 institusjonsteatre i Finland, Sverige og Norge i tillegg til ulike frigruppeprosjekt og film og TV, og var også med å grunnlegge den nordiske teatergruppa Subfrau. De siste årene har Ida i tillegg utviklet egne forestillinger hun beskriver som "fortellerkonserter", i samarbeid med diverse musikere. 

  • Instagram
DFB50021-1CE4-46B0-9296-18BC0B3DE309.jpg

Kunstformidler og skribent

Øystein Voll

Foto: Privat

Voll har en MA i kunsthistorie fra UiO og NTNU. Han har mange års erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med produksjoner fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Nordnorsk Kunstmuseum og LIAF. Han er forfatter og skribent, og skriver blant annet utstillingstekster og kunstnerportretter. Som kunstkritiker skriver han for hakapik.no og Se Kunst Magasin.

 

Øystein har skrevet tekstene på denne nettsiden, vært produsent/assistent for Thomas of Norway, er er tilknyttet The Home Edition som formidler.

  • Instagram
Legg til en overskrift-7.png

Komponist

Tine Surel Lange

Foto: Tine Surel Lange

Lange er komponist og bosatt på Flakstad i Lofoten, og er utdannet fra Norges Musikkhøgskole, The Lithuanian Academy of Music and Theatre, Sonic College (Danmark) og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

 

Tine er komponist i forestillingene Until We Meet Again, You Might Like Me Better If We Sleep Together, Holding Position og Then, You Left.

  • Instagram
_edited.jpg

Koreograf, danser og produsent

Linda Birkedal

Foto: Minna Suojoki

Birkedal er utdannet dansekunstner og produsent fra London, København, Stockholm, Stavanger og Trondheim. Etter utdanning har Birkedal jobbet som danser, koreograf, pedagog og produsent. Hun grunnla kompaniet Molitrix Scenekunst i 1999, og har gjennom kompaniet produsert forestillinger, performances, installasjoner og dansefilmer lokalt, nasjonalt og internasjonalt. 

Linda var produsent for Thomas of Norway gjennom Dansearena nord tidligere, og er i dag engasjert som produsent for Thomas of Norway i et prosjekt. 

  • Instagram
bottom of page