top of page
Design uten navn-52.png

OPEN CALL
#GETCLOSER

THE HOME EDITION
TOUR 2024

FOTO THOMAS OF NORWAY

 

The Home Edition er en kunstnerisk research, hvor Thomas of Norway utforsker egne produksjoner ute av tradisjonelle scenerom. Arbeidet er en del av Thomas of Norways fokus på økt bærekraft. 

The Home Edition henvender seg til privatpersoner og inn i private hjem. Scenelys og dansematter byttes ut med mer hverdagslige omgivelser, i søken etter hva valg av rom gjør med prosjektene. Gjennom samtale og dialog med publikum og vertskap, bygges erfaring og kompetanse som vil bidra til utvikling av hvordan Thomas of Norways produksjoner vil kunne se ut i fremtiden. 

 

The Home Edition er en del av Thomas of Norways strategi med fokus på økt bærekraft. Det innebærer blant annet å ikke bare produsere nye forestillinger, men også å utforske potensialet i det repertoar som allerede finnes.

 

I 2019 ble When Boys Cry testet i et privat hjem for aller første gang, med et ønske om å utforske hva et mer intimt og privat rom kunne tilføre forestillingen. I 2022 dro prosjektet på turné i Nordland, Troms og Finnmark hvor fem forestillinger ble utlyst gjennom en open call. The Home Edition viste seg å bli tatt svært godt i mot av publikum, og Thomas of Norway har derfor gleden av å kunne utlyse ytterligere fem forestillinger i 2024.

WHEN BOYS CRY SOM THE HOME EDITION

 

Et hjem skal være et trygt sted, men vi vet at mange utsettes for vold og overgrep nettopp i sine hjem. Når dansen, som formidler traumene, angsten og skammen etter en voldtekt utspiller seg med noens hjem som scene, erfares det at ubehaget og nærheten forsterkes. Samtidig bidrar det til en unik ramme for publikum. Budskapet når publikum uten det filteret som et tradisjonelt scenerom kan skape. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd og behøver ikke teknisk utstyr som scenelys eller lignende for å kunne gjennomføres. Denne versjonen ble første gang testet i Malmö i 2019, og har siden blitt utforsket i private hjem i Bodø, Tromsø, Tjøtta, Kragerø, Oslo, Rennebu, Stjørdal, Kabelvåg og Henningsvær. 

OPEN CALL 2024

I 2024 utlyser Thomas of Norway fem forestillinger av When Boys Cry. Prosjektet henvender seg til privatpersoner bosatt i Nordland, Troms og Finnmark. Prosjektperiode 1. april - 1. november 2024. 

 • Åpen frist - førstemann til mølla!

 • Totalt fem forestillinger er tilgjengelige

 • Personer med interesse for prosjektet kan fylle ut skjema i bunnen av denne siden

 • Prosjektet henvender seg til privatpersoner bosatt i Nordland, Troms og Finnmark

 • Det er gratis å få prosjektet hjem til seg

 • For å få prosjektet hjem til seg må en være fylt 18 år 

 • Turneen er finansiert av Kulturrådet og Thomas of Norway 

 

 

 

PRAKTISK INFORMASJON

Et hjemmebesøk består av to deler: visning av forestillingen When Boys Cry og ettersnakk/samtale med publikum. Forestillingen varer i ca 45 minutter og samtalen tar vanligvis ca 1 time. Det er viktig at alle med interesse for prosjektet leser om forestillingen før en sender inn en søknad. Du finner informasjon om When Boys Cry her. 

Når du har sendt inn en søknad vil Thomas of Norway og teamet se på søknaden din. Alle søkere vil få svar på e-post. Dersom vi kan tilby deg forestillingen har du syv dager på deg til å besvare denne, og vi vil derfra invitere deg til et digitalt møte på Zoom eller over telefon. Når vi har funnet en dato og tidspunkt for arrangementet, går teamet i gang med reservasjon av nødvendige reiser og overnatting.

 

På selve dagen er det fint om teamet, som består av to personer, får tilgang til boligen 2-3 timer før forestillingen starter. Da er det fint dersom du som vert kan være tilstede slik at vi sammen kan gjøre eventuelle justeringer (flytte den dyre vasen på gulvet eller legge vekk gulvteppet du arvet etter bestemor o.l.). Sammen legger vi en plan, og du som vert kan stille spørsmål og du får bli litt bedre kjent med oss. 

Teamet består av Thomas Voll (koreograf og danser) og kunstformidler Kristin Risan eller kunsthistoriker Øystein Voll. Basert på tilgjengelighet vil du møte enten Kristin eller Øystein. Du kan lese mer om dem her. 

SPØRSMÅL & SVAR

 • Bruker du musikk i forestillingen?

  • Nei, forestillingen fremføres uten musikk og trenger heller ikke annet teknisk utstyr

 • Jeg bor i en liten leilighet... Hvor mye plass trenger du for å danse?

  • Forestillingen tilpasses etter ditt hjem og prosjektet egner seg like godt for små leiligheter som større boliger. Det ligger i prosjekters natur å utforske forestillingen og dansen i ulike omgivelser og størrelser, og alle hjem er velkommen til å søke!

 • Hvor lang tid trenger jeg å sette av til et slikt prosjekt?

  • Forestillingen varer i 45 minutter og samtalen etterpå varer i ca. 60 minutter. Den totale tiden for selve gjennomføringen tar derfor ca. 2 timer. I forkant trenger vi å få komme inn i boligen, og vi bistår selvfølgelig med å rydde etter oss etterpå!

 • Kan jeg bestemme hvem som får komme?

  • Som vert får du bestemme hvor mange publikum du har plass til, og du får bestemme om publikum er personer du velger/inviterer eller om hvem som helst får komme. 

 • Betaler publikum billett?

  • Nei, prosjektet er gratis både for deg som vert og for publikum. Dette for å gjøre prosjektet lettere tilgjengelig for flere.

 • Hvordan kan det være gratis?

  • Prosjektet er finansiert av Thomas of Norway og Kulturrådet. Dette dekker de nødvendige kostnader knyttet til prosjektet. 

 • Hvorfor må man være 18 år for å kunne få prosjektet på besøk?

  • Det skyldes forestillingens natur, som belyser en krevende tematikk​. 

 • Er det 18 års aldersgrense for å være publikum?

  • Nei, anbefalt nedre aldersgrense er 16 år. Forestillingen inneholder sterke scener, og derfor er denne aldersgrensen satt. 

 • Hvorfor er dere to i teamet som kommer?

  • Teamet består danseren og en formidler. Formidleren er tilstede for å hjelpe med praktiske ting, og også ansvarlig for å lede samtalen etter forestillingen. 

Dersom du har spørsmål som ikke er besvart, er du velkommen til å kontakte Thomas of Norway på e-post til mail@thomasofnorway.com. 

 

 

12.png
3.png

"DET DU GJØR ER MER VERDIFULLT ENN NOEN KAN TENKE SEG. DU BIDRAR MED EN MEGET VIKTIG STEMME I KAMPEN MOT OVERGREP MED DIN FORESTILLING. DEN BURDE VÆRT PENSUM BÅDE I UNGDOMS- OG VIDEREGÅENDE SKOLE"

 

SIV-HILDE LILLEHAUG, VERTSKAP

"SÅ STERKT, SÅ SÅRT, SÅ NÆRT.  Å FÅ OPPLEVE DETTE PÅ NÆRT HOLD HAR GJORT ET EVIG OG UUTSLETTELIG INNTRYKK"

 

EVA-METTE LUNDAHL, VERTSKAP 

"MAN BLIR TOM FOR ORD... FY FAEN HVOR TØFF HAN ER SOM EIER HISTORIEN, SOM GJENOPPLEVER DEN. EN UNIK FORESTILLING SOM HOLDER EN NERVE OG PULS DET ER VANSKELIG Å BESKRIVE. SÅRBAR OG STERK PÅ SAMME TID"

 

​ANNE-MARIT FJELLSETH MOE, PUBLIKUM 

MØT FORMIDLERNE

3.png

KRISTIN RISAN

KUNSTFORMIDLER

Fra 1997 til 2021 jobbet Kristin Risan som kunstformidler ved Nordnorsk Kunstnersenter, med hele Nord-Norge som arbeidsområde. I sitt arbeid har hun møtt over 100.000 barn og samarbeidet med minst 200 kunstnere om rundt 600 store og små formidlingsproduksjoner i disse årene.

 

Kristin har mottatt Kongens fortjenstmedalje og kulturpris fra både Nordland Fylke og Vågan kommune for dette arbeidet. Kristin har samarbeidet med Thomas of Norway over flere år.

 • Instagram
DFB50021-1CE4-46B0-9296-18BC0B3DE309.jpg

ØYSTEIN VOLL

KUNSTHISTORIKER

Øystein Voll  har mastergrad i kunsthistorie fra UiO og NTNU. Han har mange års erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med produksjoner fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Nordnorsk Kunstmuseum og LIAF. Han er forfatter og skribent, og skriver blant annet utstillingstekster og kunstnerportretter. Som kunstkritiker skriver han for hakapik.no og Se Kunst Magasin.

 

Øystein har erfaring som produsent og inspisient for scenekunstproduksjoner i Lofoten og Vesterålen.

 • Instagram
Teamet
Skjema
SØK OM Å FÅ PROSJEKTET HJEM TIL DEG!
Prosjektperiode: 1. april - 1. november 2024
Jeg bor i

Takk for din søknad!

PROSJEKTET ER STØTTET AV

Instagram maler - events +_edited.jpg
bottom of page