top of page
FOTO ØYSTEIN VOLL-2.png

THE HOME EDITION

TOUR 2024

KOM ENDA TETTERE PÅ!

The Home Edition er en pågående kunstnerisk research, hvor Thomas of Norway utforsker egne produksjoner ute av det tradisjonelle scenerommet. Arbeidet er en del av Thomas of Norway fokus på en økt bærekraftig kunstpraksis.

 

Foto: Thomas of Norway

 

The Home Edition henvender seg til privatpersoner og inn i private hjem. Scenelys og dansematter byttes ut med mer hverdagslige omgivelser, i søken etter hva valg av rom gjør med prosjektene. Gjennom samtale og dialog med publikum og vertskap, bygges erfaring og kompetanse som vil bidra til utvikling av hvordan Thomas of Norways produksjoner vil kunne se ut i fremtiden. 

 

The Home Edition er en del av Thomas of Norways strategi med fokus på økt bærekraft. Det innebærer blant annet å ikke bare produsere nye forestillinger, men også å utforske potensialet i det repertoar som allerede finnes.

 

I 2019 ble When Boys Cry testet i et privat hjem for aller første gang, med et ønske om å utforske hva et mer intimt og privat rom kunne tilføre forestillingen. I 2022 dro prosjektet på turné i Nordland, Troms og Finnmark hvor fem forestillinger ble utlyst gjennom en open call. The Home Edition viste seg å bli tatt svært godt i mot av publikum, og Thomas of Norway har derfor gleden av å kunne utlyse ytterligere fem forestillinger i 2024.

I The Home Edition møter du også en formidler som gir en introduksjon av forestillingen og konseptet, og som leder samtalen etter forestillingen. I 2024 har prosjektet tilknyttet seg to formidlere, Kristin Risan og Øystein Voll. Bli bedre kjent med dem her

WHEN BOYS CRY SOM THE HOME EDITION

 

Et hjem skal være et trygt sted, men vi vet at mange utsettes for vold og overgrep nettopp i sine hjem. Når dansen, som formidler traumene, angsten og skammen etter en voldtekt utspiller seg med noens hjem som scene, erfares det at ubehaget og nærheten forsterkes. Samtidig bidrar det til en unik ramme for publikum. Budskapet når publikum uten det filteret som et tradisjonelt scenerom kan skape. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd og behøver ikke teknisk utstyr som scenelys eller lignende for å kunne gjennomføres. Denne versjonen ble første gang testet i Malmö i 2019, og har siden blitt utforsket i private hjem i Berlevåg, Bodø, Hammerfest, Tromsø, Tjøtta, Kragerø, Oslo, Rennebu, Stjørdal, Kabelvåg og Henningsvær og Trondheim. 

OPEN CALL 2024

​​

I 2024 utlyser Thomas of Norway fem forestillinger av When Boys Cry. Prosjektet henvender seg til privatpersoner bosatt i Nordland, Troms og Finnmark med prosjektperiode 1. april - 1. november 2024. 

  • Open call er stengt, da prosjektets forestillinger er fullbooket

VIL DU VÆRE PUBLIKUM PÅ THE HOME EDITION?

 

Billetter for kommende visninger av The Home Edition publiseres fortløpende, og det er gratis å reserveres plass. Merk at nedre aldergrense er 16 år. Klikk på knappen under for å se kommende forestillinger / reservere plass. The Home Edition består av to deler: forestilling (45 min) og ettersnakk/samtale (45 min). 

Wide_Bo_06_edited.jpg

05/04 BØ (VESTERÅLEN)

3.png

19/04 TROMSØ

4.png

20/04 HAMMERFEST

1.png

22/04 BERLEVÅG

19/06 BODØ

MØT FORMIDLERNE!

3.png

KRISTIN RISAN

KUNSTFORMIDLER

Fra 1997 til 2021 jobbet Kristin Risan som kunstformidler ved Nordnorsk Kunstnersenter, med hele Nord-Norge som arbeidsområde. I sitt arbeid har hun møtt over 100.000 barn og samarbeidet med minst 200 kunstnere om rundt 600 store og små formidlingsproduksjoner i disse årene.

 

Kristin har mottatt Kongens fortjenstmedalje og kulturpris fra både Nordland Fylke og Vågan kommune for dette arbeidet. Kristin har samarbeidet med Thomas of Norway over flere år.

ØYSTEIN VOLL

KUNSTHISTORIKER

Øystein Voll  har mastergrad i kunsthistorie fra UiO og NTNU. Han har mange års erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med produksjoner fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Nordnorsk Kunstmuseum og LIAF. Han er forfatter og skribent, og skriver blant annet utstillingstekster og kunstnerportretter. Som kunstkritiker skriver han for hakapik.no og Se Kunst Magasin.

 

Øystein har erfaring som produsent og inspisient for scenekunstproduksjoner i Lofoten og Vesterålen.

PROSJEKTET ER STØTTET AV

Instagram maler - events +_edited.jpg
bottom of page