top of page

WHEN BOYS CRY
THE HOME EDITION

When Boys Cry går rett på sak, og søker å belyse et av samfunnets kanskje største tabuer: voldtekt av gutter. When Boys Cry er en solo danseforestilling om når gutter er ofre for voldtekt, og om traumene, angsten og skammen som kommer i etterkant. I The Home Edition skiftes scenerom og scenelys ut med private hjem, og du som publikum kommer enda tettere på historien som formidles. 

Open Call
Legg til en overskrift-4_edited.jpg
5.png
_edited_edited.jpg
Wide_Bo_06_edited.jpg

Foto/photos: Øystein Voll / Kristin Risan

#TOGETHERAGAINSTRAPE

Som 12-åring ble jeg voldtatt, og forestillingen er basert på min egen historie. When Boys Cry omtales av kritikere som brutalt ærlig, og tar publikum med tilbake i tid til sekunder, dager og år etter voldtekten. Det er en sterk historie om en ung gutts fysiske og mentale kamp mot voldtektsmannens brutalitet, formidlet gjennom en voksen manns kropp. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd, og danseren har munnen dekket med tape. Dette skaper et intenst kroppslig lydbilde i rommet, og utfordrer også danserens fysiske prestasjon. På grunn av forestillingens virkemidler og natur anbefales den ikke for publikum under 16 år uten følge av en voksen. 

The Home Edition er et konsept hvor Thomas of Norway tar forestillinger ut av tradisjonelle scenerom, og inn i private hjem. Scenelys og dansematter byttes ut med mer hverdagslige omgivelser, for å skape en ekstra intim og nær kontekst for forestillingen - både for publikum og for utøver. Et hjem skal være et trygt sted, men vi vet at mange barn og voksne utsettes for vold og overgrep nettopp i sitt eget hjem. Når dansen, som formidler traumene, angsten og skammen etter en voldtekt, utspiller seg med noens hjem som scene, erfares det at ubehaget forsterkes. Samtidig bidrar det til en unik ramme og mer nærhet til publikum. Budskapet når publikum uten det filteret som et tradisjonelt scenerom kan skape. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd og behøver ikke teknisk utstyr som scenelys eller lignende for å kunne gjennomføres.

The Home Edition er en del av Thomas of Norway strategi for de neste årene med fokus på økt bærekraft. Det innebærer blant annet å ikke bare produsere nye produksjoner, men utvikle, styrke og utforske potensialet i det repertoar som allerede finnes. I 2019 ble en pilot rullet ut med forestillingen When Boys Cry, som ble testet i et privat hjem for aller første gang. Med et ønske om å utforske hva et annerledes og privat rom kunne tilføre forestillingen - både for verket og for publikum - har det som startet som en test vist seg gjennom praksis å bli tatt svært godt i mot av publikum, og å være et format som kler Thomas of Norways prosjekter godt.  Derfor er When Boys Cry som The Home Edition fra høsten 2024 en del av Thomas of Norways repertoar. 

Produksjonsår

2015-2016

Lengde

Forestilling: 45 minutter

Ettersnakk: 45 minutter

På turné med støtte fra

Forum for Nordnorske Dansekunstnere*

Kulturrådet**

Nordland Fylkeskommune*

*2022 / **2024

Spillesteder

Berlevåg (NO)

Bodø (NO)

Bø i Vesterålen (NO)

Hammerfest (NO)

Henningsvær (NO)

Kabelvåg (NO)

Kragerø (NO)

Malmö (SE)

Oslo (NO)

Rennebu (NO)

Stjørdal (NO)

Tjøtta (NO)

Tromsø (NO)

Trondheim (NO)

Wide_Bo_01_edited_edited.jpg

"Uten musikk blir lydbildet dominert av pust, gråt og brekninger. Brå bevegelser, rykninger i små muskler og skjelvende gester er samtidig grasiøse og virker smertefulle. Volls uttrykk spenner fra det helt stillferdige til rett ut brøling og fortvilelse, og rommer et spekter av følelser som kan overvelde og slå i bakken. Som kan rive i stykker. Slik det kan føles å leve med å ha blitt krenket til sitt innerste" ​

 

  • Hammerfestingen / Brita Bølgen

"SÅ STERKT, SÅ SÅRT, SÅ NÆRT.  Å FÅ OPPLEVE DETTE PÅ NÆRT HOLD 

HAR GJORT ET EVIG OG UUTSLETTELIG INNTRYKK"

 

  • Eva-Mette Lundahl / Vertskap for The Home Edition

TEAM & MEDSKAPERE

English

#TOGETHERAGAINSTRAPE

Information in English will arrive soon!

bottom of page