• Facebook - Hvit Circle

WHEN BOYS CRY / THE HOME EDITION

 

Har du lyst til å oppleve live dansekunst i ditt hjem? Eller kanskje du kjenner noen som har lyst? Thomas of Norway er på jakt etter privatpersoner som har lyst til å oppleve dansekunst i sitt eget hjem gjennom Prosjektet The Home Edition. Prosjektet er en kunstnerisk research som utforsker hva valg av rom gjør med en forestilling - sett fra både koreografens og publikums blikk. 

 

Rammen for The Home Edition er soloforestillingen When Boys Cry, som handler traumer og frykt, og når gutter opplever voldtekt. Forestillingen er basert på min egen historie og den ble første gang vist for publikum i scene-format våren 2016, og har siden vært vist både i og utenfor Norge. Høsten 2019 ble første versjon av konseptet The Home Edition gjennomført i Malmö (SE), og senere i Oslo og Trøndelag. Arbeidet ble brått satt på pause da Covid-19-pandemien kom, men i perioden 1.mai - 30.september 2022 gjenopptas prosjektet. Thomas of Norway søker derfor etter vertsskap i Nordland og Troms og Finnmark.

When Boys Cry skildrer minutter, dager og år etterpå. Publikum tas med på en reise tilbake i tid og får oppleve historien som formidles på veldig nært hold. Forestillingen beskrives som heftig kost, og har fått svært gode kritikker og omtaler. Målet med When Boys Cry er å synliggjøre at også gutter og menn utsettes for seksualisert vold, og videre derfra også bidra til samtale og refleksjon. Du kan lese mer om forestillingen her.

 

The Home Edition utforsker forestillingen i møtet med alternative visningssteder. Her byttes tradisjonelle scenerom ut med hverdagslige rom og private hjem. Hvordan påvirker valg av rom hvordan forestillingen ses av et publikum? Hvordan påvirkes utøveren av valg av rom? Hjemmet skal være et trygt og godt sted for oss, men for noen er hjemmet kanskje det minst trygge stedet i verden. 

 

Det koster ikke deg som vertskap noe å få forestillingen på besøk, og du som vert får selv velge om et slikt arrangement skal være lukket (kun for de du ønsker å invitere) eller åpent (hvem som helst kan få komme). Merk at forestillingen inneholder sterke virkemidler/scener som kan oppleves som ubehagelige. Du lurer kanskje på hvor mye plass som trengs? Dette er en del av det jeg vil undersøke og derfor tilpasses forestillingen plassen som er tilgjengelig! Hjem av alle størrelser er velkommen.

 

Publikum plasseres der det er naturlig (stoler, sofa, rundt kjøkkenbordet etc.) og antall publikum bestemmer du selv ut i fra hvor mye plass som er tilgjengelig, og hva du selv føler deg komfortabel med. Det er ønskelig å kun bruke de plasser du har til vanlig, altså at det ikke settes ut ekstra stoler eller sitteplasser. Dette for å skape en så naturlig og genuin kontekst som mulig. På grunn av forestillingens tematikk og virkemidler anbefales den ikke for barn. Personer under 16 år defineres som barn i denne sammenhengen. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd/musikk så det er ikke nødvendig med lydanlegg, og vi bruker det lyset du har naturlig i hjemmet ditt. For å få forestillingen på besøk må du være 18 år eller eldre.

Etter forestillingen, som varer i ca 40 minutter, tar vi en liten pause. Etter pausen blir det en ettersnakk/samtale med publikum. Her kan du og publikum dele inntrykk, tanker og komme med spørsmål. Thomas of Norway vil også stille publikum spørsmål knyttet til opplevelsen og bruken av rommet. Samtalen etterpå er det fint å sette av 60 minutter til. Den totale tiden for forestilling og ettersnakk estimeres til å vare i to timer. I forkant av gjennomføringen er det fint for meg å få tilgang til boligen 3 timer før forestilling, slik at vi sammen kan legge en plan og plassere unna elementer som vil kunne være i veien for dansen. 

Kunstig blod brukes i forestillingen og vil kunne komme i kontakt med gulv. Dette lar seg ofte lett fjerne med varmt vann. Derfor er det viktig å ha noe rengjøringsutstyr tilgjengelig umiddelbart etter forestillingen for å fjerne dette. Matter på gulvet bør også fjernes før forestilling. 

 

Her finner du svar på utvalgte spørsmål og svar. Ta gjerne kontakt med Thomas of Norway på e-post til mail@thomasofnorway.com, eller bruk Facebook Messenger om du har spørsmål som ikke besvares der. Ønsker du å reservere en forestilling kan du fylle ut skjemaet under.

When Boys Cry / The Home Edition er støttet av Scenekunst LOVE, og finansiert av medlemsstipend fra Forum for nordnorske dansekunstnere

"Det er vanskelig å unnslippe en kalddusj av ytterst utsatthet når den skyller over deg i et rom som skal være det tryggeste å være i"

 

- Rina Eide Løvaasen, The Home Edition Malmö

 

 

Design uten navn-66.png

KONTAKTSKJEMA
 

Velg fylke
Velg et alternativ

Takk for din henvendelse!

Du hører fra meg innen kort tid!

Design uten navn-60.png

Når du sender inn skjemaet bekrefter du at du har lest informasjonen på denne siden. Alle felt i skjema må fylles ut. Skjemaet skal kun brukes for reservasjon av forestillinger- Dersom du har spørsmål ber vi deg bruke e-post eller Messenger på Facebook.  Thomas of Norway oppbevarer din informasjon for å kunne kontakte deg, og din informasjon slettes når den ikke er nødvendig for Thomas of Norway å oppbevare. Din informasjon selges eller deles ikke videre.

2.png

KOMMENDE FORESTILLINGER

I perioden 1.mai - 30.september har prosjektet kapasitet på totalt fem forestillinger i Nordland og Troms og Finnmark. Under finner du en oppdatert oversikt over kommende forestillinger, og hvor de spilles. Både åpne og lukkede events vises her. Det er ønskelig med geografisk spredning for prosjektet.

Fagerkoder

Rosa knapp: åpent event

Sort knapp: lukket event (by invitation only)

1.png
Design uten navn-58.png

28/05

THE HOME EDITION

WHEN BOYS CRY

 

18:00 KABELVÅG, NORGE

1.png
Design uten navn-58.png

21/06

THE HOME EDITION

WHEN BOYS CRY

 

19:00 TROMSØ, NORGE