OPEN CALL ER AVSLUTTET FOR DENNE GANG

 

The Home Edition er en kunstnerisk research, som i denne omgang søker å utforske hvordan forestillingen When Boys Cry ses av et publikum når fremført i private hjem. 

 

When Boys Cry er en solo danseforestilling om traumer og frykt, og når gutter opplever voldtekt. Forestillingen er basert på min egen historie og den ble første gang vist for publikum i scene-format våren 2016. Den har siden vært vist både i og utenfor Norge. Høsten 2019 ble første versjon av konseptet The Home Edition gjennomført i Malmö (SE), og senere i Oslo og Trøndelag. Arbeidet ble brått satt på pause da Covid-19-pandemien kom, men i perioden 1.mai - 30.september 2022 gjenopptas prosjektet. Thomas of Norway søker derfor etter vertsskap i Nordland og Troms og Finnmark.

When Boys Cry skildrer minutter, dager og år etterpå. Publikum tas med på en reise tilbake i tid og får oppleve historien som formidles på veldig nært hold. Forestillingen beskrives som heftig kost, og har fått svært gode kritikker og omtaler. Målet med When Boys Cry er å synliggjøre at også gutter og menn utsettes for seksualisert vold, og videre derfra også bidra til samtale og refleksjon. Du kan lese mer om forestillingen her.

 

The Home Edition utforsker forestillingen i møtet med alternative visningssteder. Her byttes tradisjonelle scenerom ut med hverdagslige rom og private hjem. Hvordan påvirker valg av rom hvordan forestillingen ses av et publikum? Hvordan påvirkes utøveren av rom? Hjemmet skal være et trygt og godt sted for oss, men for noen er hjemmet kanskje det minst trygge stedet i verden. 

Publikum plasseres der det er naturlig (stoler, sofa, rundt kjøkkenbordet etc.) og antall publikum bestemmer du selv ut i fra hvor mye plass som er tilgjengelig, og hva du selv føler deg komfortabel med. Det er ønskelig å kun bruke de plasser du har til vanlig, altså at det ikke settes ut ekstra stoler eller sitteplasser. Dette for å skape en så naturlig og genuin kontekst som mulig. På grunn av forestillingens tematikk og virkemidler anbefales den ikke for barn. Personer under 16 år defineres som barn i denne sammenhengen. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd/musikk så det er ikke nødvendig med lydanlegg, og vi bruker det lyset du har naturlig i hjemmet ditt. For å få forestillingen på besøk må du være 18 år eller eldre.

Det koster ikke deg som vertskap noe å få forestillingen på besøk, og du som vert får selv velge om et slikt arrangement skal være lukket (kun for de du ønsker å invitere) eller åpent (hvem som helst kan få komme). Merk at forestillingen inneholder sterke virkemidler/scener som kan oppleves som ubehagelige. Du lurer kanskje på hvor mye plass som trengs? Dette er en del av det jeg vil undersøke og derfor tilpasses forestillingen plassen som er tilgjengelig! Hjem av alle størrelser er velkommen.

Etter forestillingen og en lite pause møter jeg publikum til ettersnakk/samtale. Her kan du og publikum dele inntrykk, tanker og komme med spørsmål. Jeg vil også stille publikum spørsmål knyttet til opplevelsen og bruken av rommet. Samtalen etterpå er det fint å sette av 60 minutter til. Den totale tiden for forestilling og ettersnakk estimeres til å vare i to timer. I forkant av gjennomføringen er det fint for meg å få tilgang til boligen 3 timer før forestilling, slik at vi sammen kan legge en plan og plassere unna elementer som vil kunne være i veien for dansen. 

Kunstig blod brukes i forestillingen og vil kunne komme i kontakt med gulv. Dette lar seg ofte lett fjerne med varmt vann. Derfor er det viktig å ha noe rengjøringsutstyr tilgjengelig umiddelbart etter forestillingen for å fjerne dette. Matter på gulvet bør også fjernes før forestilling. 

Her finner du svar på utvalgte spørsmål og svar. Ta gjerne kontakt med Thomas of Norway på e-post til mail@thomasofnorway.com, eller bruk Facebook Messenger om du har spørsmål som ikke besvares der. Ønsker du å reservere en forestilling kan du fylle ut skjemaet under. 

 

 

OPEN CALL

#THEHOMEEDITIONWHEN BOYS CRY

 

RASKE FAKTA

 

  • Prosjektet ble opprettet høsten 2019

  • Ble første gang gjennomført i Malmö i desember 2019

  • Består av to deler: visning av forestilling og samtale etterpå

  • Du bestemmer hvem publikum skal være

  • Ingen scenelys eller innspilt lyd/musikk

  • Fokusområde Nordland og Troms og Finnmark

  • Du må være 18 år for å reservere en forestilling

  • Det er gratis for deg å være vertsskap

  • Prosjektperiode i 2022: 1.mai - 30.september 

  • 5 forestillinger er tilgjengelig i perioden 

 

 

 

SLIK MELDER DU DIN INTERESSE

 

For å melde din interesse som vertsskap, må du fylle ut skjemaet i bunnen av denne siden. Alle felt må fylles ut. Skjemaet vil være åpent så lenge prosjektet har ledig kapasitet.

 

 

 

KOMMENDE / GJENNOMFØRTE VISNINGER

 

28.05.2022 : Kabelvåg, Nordland

21.06.2022 : Tromsø, Troms og Finnmark

24.06.2022 : Bodø, Nordland

16.09.2022 : Tjøtta, Nordland

03.11.2022 : Henningsvær, Nordland

Har du lyst til å være publikum? Da må du reservere plass! Her finner du en oversikt over kommende research-visninger

 

 

KONSEPT / KOREOGRAF

GJENNOMFØRT MED STØTTE FRA

THOMAS OF NORWAY

NORDLAND FYLKESKOMMUNE

FORUM FOR NORDNORSKE DANSEKUNSTNERE

SCENEKUNST LOVE

"MAN BLIR TOM FOR ORD... FY FAEN HVOR TØFF HAN ER SOM EIER HISTORIEN, SOM GJENOPPLEVER DEN. EN UNIK FORESTILLING SOM HOLDER EN NERVE OG PULS DET ER VANSKELIG Å BESKRIVE. SÅRBAR OG STERK PÅ SAMME TID"

- ANNE-MARIT FJELLSETH MOE / PUBLIKUM BODØ

"SÅ STERKT, SÅ SÅRT, SÅ NÆRT. Å FÅ OPPLEVE DETTE PÅ NÆRT HOLD HAR GJORT ET EVIG OG UUTSLETTELIG INNTRYKK"

- EVA-METTE LUNDAHL / VERTSKAP KABELVÅG 

"DET DU GJØR ER MER VERDIFULLT ENN NOEN KAN TENKE SEG. DU BIDRAR MED EN MEGET VIKTIG STEMME I KAMPEN MOT OVERGREP MED DIN FORESTILLING. DEN BURDE VÆRT PENSUM BÅDE I UNGDOMS- OG VIDEREGÅENDE SKOLE"

- SIV-HILDE LILLEHAUG / VERTSKAP HENNINGSVÆR

"ANBEFALES I HØYESTE GRAD, THOMAS HAR EN HELT EGEN EVNE TIL Å FORMIDLE DE STERKE FØLELSENE VI SJELDENT VÅGER Å KJENNE PÅ"

- JANNE WINTHER / VERTSKAP BODØ

#TheHomeEdition Kabelvåg
press to zoom
#TheHomeEdition Tjøtta
press to zoom
#TheHomeEdition Henningsvær
press to zoom
#TheHomeEdition Tromsø
press to zoom
#TheHomeEdition Bodø
press to zoom
1/1