WHEN BOYS CRY / THE HOME EDITION

 

Foto: Thomas of Norway

 

HAR DU LYST TIL Å OPPLEVE DANSEKUNST I DITT EGET HJEM?

ELLER KANSKJE DU KJENNER NOEN SOM HAR LYST?

 

Thomas of Norway er på jakt etter personer som har lyst til å oppleve dansekunst i sitt eget hjem, nærmere bestemt forestillingen When Boys Cry. When Boys Cry handler traumer og angst. Om når gutter opplever voldtekt, og hva dette gjør med et menneske. Forestillingen er basert på min egen historie og ble første gang vist for publikum i et scene-format våren 2016. Høsten 2019 ble første versjon av Home Edition fremført i Malmö (SE), og senere i Oslo og Trøndelag (2020). 

 

Verket er basert på min egen historie og skildrer minutter, dager og år etterpå. Forestillingen har fått svært gode kritikker og omtales som "brutalt ærlig" og "ubehagelig vakker" av kritikere. Målet med When Boys Cry er å synliggjøre at også gutter og menn utsettes for seksualisert vold. Du kan lese mer om forestillingen her

 

Thomas of Norway er i hovedsak på jakt etter private hjem i Nordland, men også andre steder er av interesse. Det koster ikke deg som vertskap noe å få forestillingen på besøk og du får selv velge om et slikt arrangement skal være lukket (kun for de du ønsker å invitere) eller åpent (hvem som helst kan få komme).

For meg som kunstner er det interessant å utforske hva valg av rom og omgivelser gjør med denne forestillingen. Med Home Edition byttes tradisjonelle teater- og scenerom ut med hverdagslige omgivelser, f.eks et hjem. Hjemme skal vi føle oss trygge, vi skal kunne slappe av. Men hva med når hjemme oppleves som det farligste stedet å oppholde seg? Du lurer kanskje på hvor mye plass som trengs? Dette er en del av det jeg vil undersøke og derfor tilpasses forestillingen plassen som er tilgjengelig. På grunn av forestillingens tematikk og virkemidler, anbefales den ikke for barn. Derfor får det ikke være barn tilstede under forberedelser og gjennomføring av forestillingen. Personer under 16 år defineres som barn i denne sammenhengen. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd/musikk. Har du spørsmål eller kanskje du vil reservere en forestilling? Ta kontakt med Thomas of Norway på Facebook (messenger), på Instagram eller ved å sende en e-post.

"Det er vanskelig å unnslippe en kalddusj av ytterst utsatthet når den skyller over deg i et rom som skal være det tryggeste å være i"

 

- Rina Eide Løvaasen, vertsskap Home Edition (Malmö) 2019

#TOGETHERAGAINSTRAPE