HAR DU LYST TIL Å OPPLEVE DANSEKUNST I DITT EGET HJEM?

 

Eller kanskje du kjenner noen som kunne ha lyst?

 

Thomas of Norway er på jakt etter personer som har lyst til å oppleve dansekunst i sitt eget hjem, nærmere bestemt forestillingen When Boys Cry. When Boys Cry handler om gutter som opplever voldtek og ble første gang vist for publikum våren 2016. Verket er basert på min egen historie og skildrer minutter, dager og år etterpå. Forestillingen har fått svært gode kritikker og omtales som "brutalt ærlig" og "ubehagelig vakker" av kritikere. Målet med prosjektet er å synliggjøre at også gutter og menn utsettes for seksualisert vold. When Boys Cry har tidligere vært vist utallige ganger, blant annet i regi av Den kulturelle skolesekken, ved ulike festivaler, i samarbeid med Kirken i Svolvær, under Verdensdagen for psykisk helse, i samarbeid med Lofoten Kulturhus m.fl. Jeg er i hovedsak på jakt etter private hjem i Nordland, men også andre steder er av interesse. Det koster ikke deg som vertskap noe å få meg på besøk og du får selv velge om et slikt arrangement skal være lukket (kun for de du ønsker å invitere) eller åpent (hvem som helst kan få komme). For meg som kunstner er det interessant å utforske hva rom gjør med en forestilling. Men utrykket og inntrykket. Det er en helt annen opplevelse å oppleve en forestilling fra en scene enn rett fremfor nesa di i din egen (eller andres) stue. Du lurer kanskje på hvor mye plass som trengs? Dette er en del av det jeg vil undersøke og derfor tilpasser jeg meg den plassen som er tilgjengelig! 

På grunn av forestillingens tematikk og virkemidler, anbefales den ikke for barn. Derfor får det ikke være barn tilstede under forberedelser og gjennomføring av forestillingen. Personer under 16 år defineres som barn i denne sammenhengen. Personer over 16 år, under 18 år, må ha en voksen med seg. Forestillingen fremføres uten innspilt lyd/musikk. Til nå ha When Boys Cry vært vist som Home Edition i Malmö, Oslo, Stjørdal, Rennebu og skal i løpet av våren også vises i Tromsø med støtte fra Forum for nordnorske dansekunstnere. Har du spørsmål eller kanskje du vil reservere en forestilling? Ta kontakt med meg på Facebook Messenger, på Instagram eller ved å sende en e-post. ​Se bilder fra tidligere visninger av When Boys Cry her

"Det er vanskelig å unnslippe en kalddusj av ytterst utsatthet når den skyller over deg i et rom som skal være det tryggeste å være i"

 

- Rina Eide Løvaasen, vertsskap Home Edition (Malmö) 2019