top of page
DOUBLE BILL-3.png

DOUBLE BILL

THOMAS OF NORWAY

MARTIJN JOLING

LOFOTEN KULTURHUS
10. SEPTEMBER

FOTO: ANTERO HEIN / LISE MARIE MATHISEN

 

Kroppspress, grensesetting og identitet er felles markører når Thomas of Norway og Martijn Joling (NL) inviterer til en helaftens danseopplevelse i Lofoten kulturhus. De to koreografene utforsker på hver sine måter hvordan samfunnets og individets grenser stadig flyttes, særlig når det gjelder kampen om oppmerksomhet, likes, og tilnærming til sex. 

 

Hvilke rollemodeller og forventninger har ungdommen etter hvert som de nærmer seg voksenlivet? Er det samsvar med det de ser for seg og det de erfarer? Møter de virkeligheten i alle de glansede innleggene på sosiale medier, eller setter de rusbrusen i vranga når de endelig er gamle nok til å gå på fest? 

 

Koreografene beveger seg i samme tematiske landskap, men uttrykkene er helt forskjellige. De to soloforestillingene forteller på hver sin måte om skyggesidene både unge og voksne må forholde seg til og leve med.

 

Thomas of Norway og Martijn Joling møttes første gang som kunstnere på talentutviklingsprogrammet Kreativ Lab (2021-2022) av CODA Oslo International Dance Festival. Double Bill er deres første samarbeidsprosjekt.

Photo Antero Hein-07799.jpg

FOTO ANTERO HEIN

TRIBUTE TO ME

Tribute To Me av Martijn Joling er en røff kommentar til en røff virkelighet - en virkelighet som ofte utspiller seg på en digital scene. Forestillingen problematiserer den digitale virkeligheten som unge mennesker poserer i, byr seg fram i, selger seg i – og der det framstilles som om, eller forventes at hen byr på alt. Men hva sitter hen igjen med etterpå, når skjermen blir svart?

 

I can get what I want. If I give you what you want er ikke bare en tom frase når jenter og gutter utfolder seg på den digitale scenen. Men hvor kommer denne trangen til ukritisk å vise seg fram fra? Handler det om å kjede seg? Ikke bare en time eller en dag, men i selve livet? Handler det om narsissisme, som næres av at den som kikker på seg selv i de digitale speilene vet at det står mengder av mennesker bak speilet som kan se og høre hva hen gjør? Eller er det et behov for å bli sett, for å bli elsket, eller om å finne tilhørighet og tilflukt?

 

Applaus i form av hjerter og likes gir et kick slik at hen kan fortsette å vise seg fram, i jakten på beundring og det perfekte. Eller gir det en form for trygghet? Hvem er hen som poserer på denne måten i virkeligheten? Og hvem vil hen egentlig være?

 

Did you look at me? Really?

MARTIJN
JOLING

Martijn Joling (f.1991, Nederland) startet sin karriere som nederlandsk rapper, og oppdaget sin kjærlighet for dans gjennom hiphop. Etter å ha blitt kjent med hiphop som rap og dansestil, byttet han fokus til samtidsdans/performancekunst, studerte kreativ performance ved ROC Amsterdam Dance Academy, og ble uteksaminert med en BA i Modern Theatre Dance fra Amsterdam University of the Arts.

 

Hans tverrfaglige bakgrunn som utøver gjenspeiles i hans koreografiske arbeid, som ofte samhandler med en rekke ulike medier, inkludert scenografi installasjoner, film, live musikk og poesi. I 2022 skapte han de to helaftenene ‘’Clean Bastards’’ & ‘’Tribute to me’’, og i 2023 en nyinnspilling av «Bak lukkede dører» på oppdrag for DKS Viken/Akershus. Hans koreografiske verk har hovedsakelig blitt presentert i Norge og sentral-Europa. 

Martijn-Photography-Joseph-Malone.jpg

FOTO JOSEPH MALONE

2021_06_26_You might like me better if we sleep together-Renate Jensen-23_edited.jpg

FOTO RENATE JENSEN

YOU MIGHT LIKE ME BETTER IF WE SLEEP TOGETHER

I You Might Like Me Better If We Sleep Together  har koreografen tatt utgangspunkt i begreper som #MeToo, kjøttmarked og dickpics. Publikum får et glimt inn i en verden som dyrker den perfekte kroppen, der jakten på oppmerksomhet, bekreftelse og sex er viktigere enn alt annet, og der få midler skys for å oppnå det man vil. 

 

I forestillingen blir publikum med på nattklubb; et fargerikt, glossy og morsomt sted med pulserende lys, mye hud og heftige rytmer. Publikum dras inn i en suggererende stemning, men møter raskt den frastøtende siden av clubbing. Snart snur festen, og det hele ligner mer og mer på en vond drøm.

 

Når går en hånd på låret fra en du knapt kjenner, fra å være en uskyldig flørt til å oppleves som trakassering? Hvorfor kler vi oss lettkledde for å vekke oppmerksomhet, for så å stemple personen som lar seg friste som en drittsekk? Og hvordan manøvrerer vi disse fysiske erfaringene i en mer og mer digitalisert virkelighet? 

 

Forestillingen er en kommentar til hvor langt noen er villig til å tøye egne og andres grenser. Samtidig utfordrer den publikum til å tenke gjennom egne grenser og egne valg.

Hvem er du midt oppi dette?

PRODUKSJON

YOU MIGHT LIKE ME BETTER

IF WE SLEEP TOGETHER 

 

AV THOMAS OF NORWAY

KOREOGRAF

THOMAS OF NORWAY

DANSER

THOMAS VOLL

DRAMATURG

METTE MYHR

KOMPONIST

TINE SUREL LANGE

KOSTYME

THOMAS VOLL

LYS-OG SCENEDESIGN

LUCJAN GOLAS

CO-PRODUSENT

LOFOTEN KULTURHUS

PRODUSERT MED STØTTE FRA

DAVVI - SENTER FOR SCENEKUNST

KULTURRÅDET

LOFOTEN KULTURHUS

NORDLAND FYLKESKOMMUNE

TRIBUTE TO ME

 

AV MARTIJN JOLING

 

KOREOGRAF

MARTIJN JOLING

DANSER

AMY PENDER

YTRE ØYE

KATRINE KIRSEBOM

KOMPONIST

BERNT ISAK WÆRSTAD

KOSTYME

NANAKO OIZUMI

LYS-OG SCENEDESIGN

EIRIK LIE HEGRE

CO-PRODUSENTER

DANSIT

DANSEKUNST I ØSTFOLD

MEDITERRANEAN DANCE CENTER

R.E.D. RESIDENCY

SALT ART & MUSIC

TANZHAUS ZÜRICH

ØSTFOLD INTERNASJONALE TEATER

PRODUSERT MED STØTTE FRA

DANSE- OG TEATERSENTRUM

FOND FOR LYD OG BILDE

FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE

KULTURRÅDET

SPENN

VIKEN KOMMUNE

PRODUKSJON

DOUBLE BILL

PRODUSENT

LINDA BIRKEDAL

PROSJEKTLEDER

THOMAS VOLL

SAMARBEIDSPARTNER

LOFOTEN KULTURHUS

TEKST

ØYSTEIN VOLL

MED STØTTE FRA

FOND FOR LYD OG BILDE

FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE

KULTURRÅDET

NORDLAND FYLKESKOMMUNE

LOFOTEN KULTURHUS

TEAMET

Logo 2021, transparent, sort.png

THOMAS OF NORWAY

KOREOGRAF

Design uten navn-57.png

THOMAS VOLL

FOTO: THOMAS OF NORWAY

PROSJEKTLEDER & DANSER

7.png

LINDA BIRKEDAL

FOTO MINNA SUOJOKI

PRODUSENT

3.png

AMY PENDER

FOTO: CLAUDIA GRECO

DANSER

4.png

MARTIJN JOLING

FOTO: JOSEPH MALONE

KOREOGRAF

TROMSØ.png

NICOLAS CHEVAL-BERTRANON

FOTO: -

LYSTEKNIKER

5.png

LUCJAN GOLAS

FOTO: LISE MARIE MATHISEN

LYSTEKNIKER

6.png

ØYSTEIN VOLL

FOTO: PRIVAT

TEKST & DOKUMENTASJON

3.png

LOFOTEN KULTURHUS

SAMARBEIDSPARTNER

PROSJEKTET  ER STØTTET AV

1.png
2.png
4.png
5.png
3.png
4.png
bottom of page